Gebruik Untappd

Elke speciaal bier genieter kent het wel: zit je in een restaurant op de kaart naar mooie nieuwe bieren te zoeken, maar heb je eigenlijk geen idee meer welke bieren je eerder gedronken hebt en welke niet. En daarnaast, of je de biertjes die je eerder gedronken hebt eigenlijk wel lekker vond.

Daar is tegenwoordig een super handige app voor, genaamd Untappd. Onmisbaar voor de speciaal bier liefhebber.

In deze app hou je bij welke bieren je gedronken hebt, kan je deze een score geven, kan je zien wat vrienden drinken, welke bierfestivals er binnenkort in de buurt komen en noem maar op.

De echt fanatieke speciaal bier fans gebruiken deze app ook omdat het voor hen een uitdaging is om zoveel mogelijk verschillende bieren ‘ingecheckt’ te hebben.

Hoe werkt het?

Download de app. Maak daarna een account aan en pimp deze wat op met een foto en een korte omschrijving van jezelf, zet daar bijvoorbeeld in welke biersoorten jij het lekkerst vind.

Scan daarna de barcode van je biertje of typ de naam van het biertje in. Nu kan je zien wat de gemiddelde score is en of dit bier al bekend en vaak gedronken is of niet (aantal check ins). Check daarna in, geef een score en voeg een leuke foto toe. Daarnaast kan je ook aanvinken of het biertje van de tap komt of uit de fles, en waar je het gedronken hebt.

Vrienden kunnen, als je een biertje hebt ingecheckt, reageren of een toast geven (like).